A tojáskrémben az a jó, hogy nem szezonális, bármikor készítheted.
Hagymás tojáskrém |
Hozzávalók:
- 6 db főtt tojás
- 1 db kisebb vagy fél fej közepes vöröshagyma (számolós alapanyag!)
- 1 gerezd fokhagyma (számolós alapanyag!)
- 1 evőkanál cukormentes mustár (számolós! Ellenőrizd a csomagolást!)
- 1 evőkanál cukormentes majonéz (számolós! Ellenőrizd a csomagolást!)
- 1 evőkanál tejföl
- 6-7 szál friss snidling hagyma apróra vágva
- 2-3 kisebb szál oregánó apróra vágva
- petrezselyem zöldje apróra vágva
- só
- bors
Elkészítés:
A főtt tojást, vöröshagymát, fokhagymát ledarálom húsdarálóval, a legkisebb lyukú tárcsával. Húsdaráló helyett a tartályos mixer is teljesen megfelelő, de akkor egy nagyon homogén állagú krémet kapunk, és nehezebb kiszedni a tartályból is. Hozzáadom a többi hozzávalót, alaposan átkeverem, hűtés után fogyasztható.
Jó étvágyat!
0 Megjegyzések