Zöldséges bulgur

Kiadós, egészséges köret sültekhez, halakhoz.

Zöldséges bulgur


Hozzávalók:

  • 142 g bulgur (100 g CH)
  • 130 g zöldborsó (15,6 g CH, de a csomagolás lévő szénhidráttal számolj!)
  • 20 g NaturVega ételízesítő (11,88 g CH)
  • 2 db répa (számolós!)
  • 1 db petrezselyem (számolós!)
  • 1 db karalábé (200 g-ig nem számolós)
  • 1 db zeller (számolós!)
  • bors
  • morzsolt majoranna
  • morzsolt bazsalikom vagy bazsalikom olaj
  • szárított petrezselyem
  • szerecsendió 

Elkészítés:

 A zöldségeket megmosom, meghámozom és apróra vágom. A répát, petrezselymet karikázom, a zellert és a karalábét pedig felkockázom. A bulgurt és a zöldségeket kevés zsiradékon fehérre pirítom, hozzáadom a fűszereket, majd a mennyiségének megfelelő másfélszeres forró vízzel felöntöm, főzöm 15 percet, majd fedő alatt hagyom állni fél órát. Utána tálalható. :)

A zöldséges bulgur egészséges és kiadós köret sültek mellé.
 

Jó étvágyat! 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések