Kiadós, egészséges köret sültekhez, halakhoz.
Zöldséges bulgur |
Hozzávalók:
- 142 g bulgur (100 g CH)
- 130 g zöldborsó (15,6 g CH, de a csomagolás lévő szénhidráttal számolj!)
- 20 g NaturVega ételízesítő (11,88 g CH)
- 2 db répa (számolós!)
- 1 db petrezselyem (számolós!)
- 1 db karalábé (200 g-ig nem számolós)
- 1 db zeller (számolós!)
- só
- bors
- morzsolt majoranna
- morzsolt bazsalikom vagy bazsalikom olaj
- szárított petrezselyem
- szerecsendió
Elkészítés:
A zöldségeket megmosom, meghámozom és apróra vágom. A répát, petrezselymet karikázom, a zellert és a karalábét pedig felkockázom. A bulgurt és a zöldségeket kevés zsiradékon fehérre pirítom, hozzáadom a fűszereket, majd a mennyiségének megfelelő másfélszeres forró vízzel felöntöm, főzöm 15 percet, majd fedő alatt hagyom állni fél órát. Utána tálalható. :)
A zöldséges bulgur egészséges és kiadós köret sültek mellé. |
Jó étvágyat!
0 Megjegyzések