Teljes kiőrlésű csokis zabpehely keksz

 

Teljes kiőrlésű csokis zabpehely keksz

 

Hozzávalók és elkészítés:

16 dkg teljes kiőrlésű zabpehely
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
5 dkg darált mandula
2 dkg holland kakaópor
egy marék étcsoki csepp
1 csapott teáskanál sütőpor
1 csipet só
1 kávéskanál őrölt vanília
5 dkg 1:4 édesítőszer
1 dl méz
1 db tojás
15 dkg közepes lángon olvasztott vaj

A  száraz hozzávalókat alaposan elkeverjük, utána hozzáadjuk a tojást, vajat, mézet és 10 percig keverjük dagasztógéppel vagy fakanállal. Kicsit pihentetjük, majd 20 g-os gombócokat készítünk, sütőpapírral bélelt lemezre lapogatjuk, és 180°C-on 20 perc alatt megsütjük.

 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések