Elmondhatatlanul boldog voltam, amikor felfedeztem az egyik multi szárazáru osztályán a
teljes kiőrlésű durumlisztből készült fodros nagykocka tésztát,
amiből isteni finom túrós csuszát készítettem.
Csak lassú szénhidrátot tartalmaz, ezért mehet bármelyik étkezéshez!
Teljes kiőrlésű tésztából túrós csusza pörccrel |
Hozzávalók 1 fő részére 1 ebédre 50 g CH-val számolva:
- 71 g teljes kiőrlésű durumlisztből készült fodros nagykocka tészta
- 70 g túró
- 1 evőkanál tejföl
- 5 dkg kolozsvári füstölt szalonna felkockázva
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A tésztát forrásban lévő sós vízben 10 percet főzzük, és 10 percet állni hagyjuk, majd leszűrjük. Addig a túrót áttörjük villával, és a tejföllel elkeverjük, ízlés szerint sót teszünk bele. A leszűrt tésztával összekeverjük, majd a kockázott szalonnát zsírjára pirítjuk, és tálaláskor frissen, melegen a túros csusza tetejére szórjuk.
Jó étvágyat!
0 Megjegyzések