Hozzávalók:
- 35 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 15 dkg búza finomliszt
- 1 kávéskanál só
- 2.5 dkg friss élesztő, vagy egy csomag szárított élesztő
- 1 dl 30%-os tejszín, 1,5-2 dl langyos víz
- 1 evőkanál negyedannyi ugyanannyi édesítőszer
- 1 kávéskanál vanília őrlemény
- 1 db tojás
- 7 dkg margarin
- 2 ek porédesítő
- sütéshez zsír vagy olaj
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a tejszínben, addig a liszteket elkeverjük a sóval, margarinnal, vaníliával, édesítőszerrel, ezután hozzáadjuk a tojást és az élesztős tejszínt. Elkezdjük kidagasztani, és ahogy igényli a tészta, úgy adom hozzá lassan a melegvizet. Amikor elérem a kívánt állagot, akkor hagyom egy órát pihenni, kelni.
Egy óra után 1,5 cm vastagra nyújtom, 5 cm átmérőjű formával szaggatom. Forró zsiradékban lassú tűzön kisütöm. Porédesítővel hintem forrón, és baracklekvárral tálalom. Jó étvágyat. :)
0 Megjegyzések