Teljes kiőrlésű fánk

Hozzávalók:

  • 35 dkg teljes kiőrlésű liszt 
  • 15 dkg búza finomliszt 
  • 1 kávéskanál só 
  • 2.5 dkg friss élesztő, vagy egy csomag szárított élesztő 
  • 1 dl 30%-os tejszín, 1,5-2 dl langyos víz 
  • 1 evőkanál negyedannyi ugyanannyi édesítőszer 
  • 1 kávéskanál vanília őrlemény 
  • 1 db tojás 
  • 7 dkg margarin 
  • 2 ek porédesítő 
  • sütéshez zsír vagy olaj 

Elkészítés: 

Az élesztőt felfuttatjuk a tejszínben, addig a liszteket elkeverjük a sóval, margarinnal, vaníliával, édesítőszerrel, ezután hozzáadjuk a tojást és az élesztős tejszínt. Elkezdjük kidagasztani, és ahogy igényli a tészta, úgy adom hozzá lassan a melegvizet. Amikor elérem a kívánt állagot, akkor hagyom egy órát pihenni, kelni.

Egy óra után 1,5 cm vastagra nyújtom, 5 cm átmérőjű formával szaggatom. Forró zsiradékban lassú tűzön kisütöm. Porédesítővel hintem forrón, és baracklekvárral tálalom. Jó étvágyat. :)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések