Olaszos csirke

Olaszos csirke


 Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • egy csokor apróra vágott bazsalikom
  • egy csokor apróra vágott oregánó
  • bors
  • olívaolaj 
  • 2 szem paradicsom

Elkészítés:

A csirkemellfiléket lapjában elfelezem, majd egyenlő vastagságúra klopfolom. Ez tálban hintem sóval, borssal, fokhagymával, bazsalikommal, oregánóval, majd egy pici olívaolajjal jól bedolgozom a fűszereket a húsba. 

A lilahagymát félbe, majd szálára vágom vékonyan. Egy 30 X 20 cm-es tepsi alját vékonyan megkenem olívaolajjal, elterítem rajta a lilahagymát, majd 2 rétegben ráteszem a hússzeleteket és a tetejére paradicsom cikkelyeket teszek.

Alufólia alatt 25 percet párolom, leveszem a fóliát, majd további 30 percet sütöm. Sülés közben 10 percenként megöntözöm a saját szaftjával.

Miután megsült oregánóval dekorálom, fóliával visszatakarom, és várok 30 percet, hogy a szaftját visszaigya magába. Ezután tálalható.

Jó étvágyat! 

Számolás:

Ebben az ételben a lilahagyma, fokhagyma számolós alapanyag, és a paradicsom csak akkor, ha a két szem több, mint 20 dkg.

Nekem így lett az egész tepsi húsban 12,3 g CH.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések