Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
- egy csokor apróra vágott bazsalikom
- egy csokor apróra vágott oregánó
- só
- bors
- olívaolaj
- 2 szem paradicsom
Elkészítés:
A csirkemellfiléket lapjában elfelezem, majd egyenlő vastagságúra klopfolom. Ez tálban hintem sóval, borssal, fokhagymával, bazsalikommal, oregánóval, majd egy pici olívaolajjal jól bedolgozom a fűszereket a húsba.
A lilahagymát félbe, majd szálára vágom vékonyan. Egy 30 X 20 cm-es tepsi alját vékonyan megkenem olívaolajjal, elterítem rajta a lilahagymát, majd 2 rétegben ráteszem a hússzeleteket és a tetejére paradicsom cikkelyeket teszek.
Alufólia alatt 25 percet párolom, leveszem a fóliát, majd további 30 percet sütöm. Sülés közben 10 percenként megöntözöm a saját szaftjával.
Miután megsült oregánóval dekorálom, fóliával visszatakarom, és várok 30 percet, hogy a szaftját visszaigya magába. Ezután tálalható.
Jó étvágyat!
Számolás:
Ebben az ételben a lilahagyma, fokhagyma számolós alapanyag, és a paradicsom csak akkor, ha a két szem több, mint 20 dkg.
Nekem így lett az egész tepsi húsban 12,3 g CH.
0 Megjegyzések