Gyorsan elkészíthető ebéd. :)
Tejszínes sonkás gombás penne |
Hozzávalók (1 főre, 50 g CH tartalommal):
- 7 dkg teljes kiőrlésű durum tésztából készült penne tészta (50 g CH)
- 1 dl 30%-os tejszín
- 10 dkg csirkemellsonka
- 2 fej gomba
- vaj
- reszelt sajt
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A tésztát a szokott módon kifőzzük. A gombát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, majd a vajon megpároljuk lassú lángon fedő alatt. Addig a sonkát felkockázzuk, a megpuhult gombához adjuk, a kettőt együtt forgatjuk pár percet, majd hozzáadom a tejszínt és a fűszereket, 10 percig főzzük őket együtt.
A tésztát szűröm, hozzáforgatom a tejszínes szószhoz, fél órát állni hagyom fedő alatt, majd reszelt sajttal tálalom.
Jó étvágyat!
0 Megjegyzések