Tejszínes sonkás gombás penne

Gyorsan elkészíthető ebéd. :)

Tejszínes sonkás gombás penne

Hozzávalók (1 főre, 50 g CH tartalommal):

  • 7 dkg teljes kiőrlésű durum tésztából készült penne tészta (50 g CH)
  • 1 dl 30%-os tejszín
  • 10 dkg csirkemellsonka
  • 2 fej gomba
  • vaj
  • reszelt sajt
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés:

A tésztát a szokott módon kifőzzük. A gombát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, majd a vajon megpároljuk lassú lángon fedő alatt. Addig a sonkát felkockázzuk, a megpuhult gombához adjuk, a kettőt együtt forgatjuk pár percet, majd hozzáadom a tejszínt és a fűszereket, 10 percig főzzük őket együtt.

A tésztát szűröm, hozzáforgatom a tejszínes szószhoz, fél órát állni hagyom fedő alatt, majd reszelt sajttal tálalom. 

Jó étvágyat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések