Rántott csirkemell kapros túróval töltve

 Bátran kijelenthetem, hogy ez a főétel a hetedik mennyországig repít.

Rántott csirkemell kapros túróval töltve

Hozzávalók:

  • 6 db kisebb felezett csirkemell filé (vagy 3 db egész, és elfelezed)
  • Töltelékhez:
    • 20 dkg túró
    • 1 db tojás
    • 1 evőkanál tejföl
    • szárított kapor
    • bors
    • 5 dkg reszelt sajt
    • 5 dkg füstölt sajt kockázva ízlés szerint
  • panírozáshoz: teljes kiőrlésű liszt, 5 db tojás, és teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

Elkészítés:

 A fél csirkemelleket egy hegyes, éles kés segítségével felszúrjuk úgy, hogy tölthető legyen. Sóval hintjük, félretesszük.

A túrót áttörjük és alaposan átkeverjük a tojással, tejföllel, kaporral, reszelt sajttal, sóval és borssal, illetve ízlés szerint a végén hozzá kell adni a füstölt sajt kockákat. A tölteléket hat részre osszuk, majd az előkészített csirkemellekbe töltjük kiskanál és az ujjunk segítségével.

Az így előkészített húst a szokott módon kell panírozni és forró olajban, de lassú tűzön kisütni!

Jó étvágyat!

Számolás:

A lisztet és a zsemlemorzsát panírozás előtt mérd le, és írd fel egy papírra, hogy hány gramm volt a nyitómennyiséged. Panírozás után szintén mérd le a megmaradt mennyiséget, ez lesz a zárómennyiséged. Ha szükséges, akkor mérd le és írd fel külön az edény súlyát is tisztán, amiben panírozol, és vond ki a mennyiségből!

Számítás: Nyitómennyiség - Zárómennyiség = Elhasznált mennyiség

Elhasznált mennyiség X (a csomagoláson feltüntetett szénhidrát 100 grammra vetítve / 100) = számított szénhidrát

Pl. 90 gramm lisztet használtál el. 100 gramm lisztben van 60 gramm szénhidrát, akkor 90 X 0,6 = 54 gramm szénhidrátot használtál fel.

Összeadod a számított szénhidrátot a liszt és a zsemlemorzsa esetében, ez lesz az összes szénhidrátod. 

Muszáj 10 dkg-ra megnézni, hogy mennyi a szénhidrát tartalma, mert nem egyformák a hús szeletek, darabok, ezért nem egyforma a panír eloszlása sem.

Kisütés után mérd le a kész étel súlyát!

(100 X összes szénhidrát mennyiség) : a kész étel súlyával = a kész étel 100 grammjában mennyi szénhidrát van.

Pl.: Összesen 240 gramm szénhidrátot tartalmaz a panírozott hús. A kisütött husi súlya 1568 gramm.

Akkor a kész étel 100 grammjában lévő szénhidrát = (100 X 240) : 1568, azaz 10 dkg rántott csirkemellben 15,3 g szénhidrát van. 


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések