Petrezselymes gombamártás barna rizzsel tálalva |
Hozzávalók:
- 25 dkg tisztított gomba
- 2 dkg teljes kiőrlésű barnarizsliszt
- 2 dl 30%-os tejszín
- 1 csokor petrezselyemzöldje
- 10 dkg vaj
- 1 teáskanál olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A gombát 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk, majd egy serpenyőben a vajat és az olívaolajat felforrósítjuk. Az olívaolajat elkeverjük a vajjal, így a vaj nehezebben ég le. Fedő alatt megpároljuk rajta a gombát, félúton hozzáadom a sót, borsot.
Amíg a gomba párolódik, addig előkészítem a tejszínt. Apróra vágom a petrezselyem zöldet, ezután a tejszínhez adom és hozzákeverem a 2 dkg teljes kiőrlésű barnarizslisztet.
Ha megpuhult a gomba, hozzáöntöm a tejszínt, és 2-3 perc alatt sűrűre főzöm.
Barna rizzsel húsokhoz tálalom.
Számolás:
A diétánk alapszabálya szerint azok a zöldségek, melyek szénhidráttartalma 5 g alatt van 10 dkg-ban, azokat 20 dkg-ig nem számoljuk. Mivel 25 dkg gombával dolgoztam, ezért számolóssá válik.
25 dkg szeletelt csiperkegomba: 250 g X 0,023 = 5,75 g CH
2 dkg teljes kiőrlésű barnarizsliszt: 20 g X 0,752 = 15,04 g CH
Összesen: 20,79 g CH van a teljes ételben.
0 Megjegyzések