Petrezselymes gombamártás cukor és gluténmentesen

Petrezselymes gombamártás barna rizzsel tálalva

Hozzávalók:

  • 25 dkg tisztított gomba
  • 2 dkg teljes kiőrlésű barnarizsliszt
  • 2 dl 30%-os tejszín
  • 1 csokor petrezselyemzöldje
  • 10 dkg vaj
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

A gombát 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk, majd egy serpenyőben  a vajat és az olívaolajat felforrósítjuk. Az olívaolajat elkeverjük a vajjal, így a vaj nehezebben ég le. Fedő alatt megpároljuk rajta a gombát, félúton hozzáadom a sót, borsot.

Amíg a gomba párolódik, addig előkészítem a tejszínt. Apróra vágom a petrezselyem zöldet, ezután a tejszínhez adom és hozzákeverem a 2 dkg teljes kiőrlésű barnarizslisztet.

Ha megpuhult a gomba, hozzáöntöm a tejszínt, és 2-3 perc alatt sűrűre főzöm. 

Barna rizzsel húsokhoz tálalom. 

Számolás:

A diétánk alapszabálya szerint azok a zöldségek, melyek szénhidráttartalma 5 g alatt van 10 dkg-ban, azokat 20 dkg-ig nem számoljuk. Mivel 25 dkg gombával dolgoztam, ezért számolóssá válik.

25 dkg szeletelt csiperkegomba: 250 g X 0,023 = 5,75 g CH

2 dkg teljes kiőrlésű barnarizsliszt: 20 g X 0,752 = 15,04 g CH

Összesen: 20,79 g CH van a teljes ételben.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések